Mijn winkelwagen

0 item - €0.00

Over ons

Wie is E@rplugs&More?

E@rplugs&More is 100% onderdeel van Safety@Vises bvba. Deze energieke éénmanszaak, met als oprichter en zaakvoerder Guy Meuris, is opgestart eind 2011 met als doel innovatieve persoonlijke beschermingsmiddelen te verdelen aan bedrijven. In 2013 is de zaak uitgebreid met E@rplugs&More, die zich vooral richt naar particuliere klanten en gespecialiseerd is in gehoorbescherming. Ondertussen zijn er al heel wat freelance medewerkers en partners bijgekomen. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Kapelstraat 31, 2070 Burcht-Zwijndrecht, vlakbij Antwerpen . U kan ons bereiken via email (guy@vises.be) of via telefoon (0032(0)476/906597) of fax (0032(0)3/3454276).

Ons verhaal, onze missie

Onze missie bij E@rplugs&More is om gehoorbescherming ‘vanzelfsprekend’ te maken. We dragen allemaal schoenen om onze voeten te beschermen en een paraplu als het regent, maar in lawaaierige omgevingen dragen we zelden gehoorbescherming. Gelukkig al wat vaker op de werkvloer – want daar gelden al een tijdje wettelijke verplichtingen – maar in onze vrije tijd ontbreekt het niet zelden aan intrinsieke motivatie. Of aan kennis! En ook hier wil E@rplugs&More een meerwaarde zijn. Met onze fysische sensibilisatie- en verkoopstanden staan we op luide evenementen, zoals concerten, festivals, auto- en motoraces en nog veel meer. U kan er terecht met al uw vragen rond geluid, gehoorschade en gehoorbescherming. Breng ons zeker eens een bezoekje!

Het is ons doel voor iedereen (aan)gepaste, geschikte én betaalbare gehoorbescherming te voorzien, van de industriële afnemer die gespecialiseerde producten zoekt in grotere hoeveelheden, tot de particuliere klant, die op zoek is naar comfortabele oordopjes voor het volgende evenement.

Nee, we zijn géén gehoorcentrum. U kan dus niet bij ons terecht voor gehoortesten, gehoorapparaten en andere medische apparatuur. Maar we blinken wél uit in preventie en het maken van oordopjes op maat! In tegenstelling tot vele gehoorcentra werken wij met heel veel fabrikanten wereldwijd samen om eerst en vooral te luisteren naar uw vragen en er het meest geschikte product op de markt aan te linken. Tevens werken we met heel wat universiteiten en kenniscentra wereldwijd samen om steeds de meest recente ontwikkelingen op vlak van gehoorbescherming op de voet te kunnen volgen. Onze kennis op vlak van preventie zal dus ook veel uitgebreider zijn, dan wat u in de meeste gehoorcentra te horen krijgt.

We zijn ook geen supermarktketen of een gigant in de wereld van persoonlijke beschermingsmiddelen met tientallen personeelsleden en een strenge hiërarchische structuur die elke klant als een nummer behandelt. Het is zelfs zo dat Safety@Vises bvba in 2011 begonnen is vanuit de woonkamer van Guy Meuris, met dozen producten langs de twee kanten van de zetel, en tot bescheiden doel had van die klanten te gaan beleveren waar grote leveranciers geen ‘zin’ in hadden. (Wat voor andere PBM-distributeurs ‘moeilijke’ of ‘ te kleine’ klanten zijn, beschouwen wij als ‘meerwaardezoekers’ en daar willen wij sinds de start zeker aan tegemoet komen!)

Onze werkwijze is simpel en nog steeds dezelfde, naar zowel bedrijven als particulieren: wij LUISTEREN naar uw verhaal, wij houden rekening met UW BUDGET, wij stellen VERSCHILLENDE OPLOSSINGEN voor, na uw persoonlijke evaluatie kiest u daaruit degene die het MEEST VOLDOET aan uw eisen. Of het nu 1 paar (op maat gemaakte) oordopjes is, of werkkledij voor een bedrijf van 5000 mensen.

Met E@rplugs&More trachten we ook zo te werken, vandaar dat we zoveel mogelijk klanten eerst persoonlijk trachten te ontmoeten, bij ons op kantoor in Burcht of op 1 van de eventstands. Zo kunnen we eerst naar uw verhaal luisteren, vervolgens enkele producten voorstellen en u laten testen, zodat u in de toekomst het meest geschikte product makkelijk kan nabestellen in de juiste maat via de webshop. Zo voelt u zich persoonlijk behandeld – vinden wij zeer belangrijk! - en krijgen wij minder retourzendingen na een online aankoop.

EERST

een persoonlijk gesprekje aan onze stand of in ons kantoor op afspraak.
(Telefonisch of per mail)

VERVOLGENS

Een eerste of vervolgaankoop via de webshop.

Naast gehoorbescherming breidt ons gamma producten voor de particuliere klant steeds verder uit. Van ID-armbandjes voor kinderen tot zonnebrillen voor baby’s, van veiligheidsschoenen tot hyperventilatietoestellen. Zolang het rond persoonlijke bescherming en veiligheid draait, vinden wij het waanzinnig interessant. En wordt het product nog nergens anders gemaakt en u heeft een ‘aangepast’ model nodig, dan kunnen wij u waarschijnlijk ook daarbij helpen. Met onze kennis en ervaring zijn we in heel wat markten thuis en staan we bij heel wat fabrikanten bekend om onze innoverende inbreng en know-how. Onze flexibiliteit als ‘kleine’ firma laat toe heel persoonlijk, snel en adequaat te reageren op elke vraag, klein of groot.

Onze bedrijfscultuur stoelt op positieve communicatie en heel veel ‘joie de vivre’. Voor ons heeft iedere klant recht op de juiste informatie, zelfs al heeft dat tot gevolg dat we bepaalde klanten moeten doorsturen, omdat we geen geschikte oplossing kunnen bieden. Al onze medewerkers hebben als voornaamste taak klanten 100% tevreden te stellen en te houden.

Als klein bedrijfje garanderen we u een accurate en snelle verzending, waarbij alle handelingen nog met liefde en passie worden gesteld en fouten zeer vlug opgemerkt en afgehandeld worden. Onze telefoondienst bevindt zich dan ook niet in India of bij een extern bedrijf, en dat willen wij graag zo houden.

Sinds de oprichting van Safety@Vises bvba – en ook E@rplugs&More – is ons motto: “Iedere klant is onze ambassadeur. Wij behandelen hem dan ook persoonlijk en met respect.” En dat menen we. We verkopen niet alleen producten, maar we adviseren, informeren en sensibiliseren over geluid, gehoorschade en preventie. Ons businessplan mag dan af en toe eens uitbreiden of wijzigen, onze persoonlijke betrokkenheid naar al onze klanten, en ook onze passie voor het voorkomen van allerlei lichamelijke ongemakken en ongevallen, zal nooit veranderen. Wij beseffen als geen ander dat het menselijk gehoor een ongelooflijk staaltje techniek is van Moeder Natuur – en één van onze belangrijkste instrumenten voor het leven – en we willen er samen met onze klanten alles aan doen om dit zo intact mogelijk te houden.

Dus heeft u vragen, bel ons: 0032(0)3/3454264.

U wordt bij ons géén half uur aan het lijntje gehouden door een robotstem, of tien keer doorverwezen. U mag onmiddellijk uw verhaal beginnen vertellen. Wij luisteren naar U.

“Oordopjes op maat gebruiksklaar in 10 minuten? ... Echt?”

Natuurlijk! Zowel naar bedrijven als naar particulieren bieden we deze innovatieve otoplastieken als eerste aan in België. En het comfort en de kwaliteit is prima. We testen zelfs al jaren met geluid, in tegenstelling tot veel andere leveranciers, die nog altijd met luchtdruk testen. Dat we de oordoppen op maat niet kunnen aanbieden via onze webshop is uiteraard jammer, maar onvermijdelijk. Maak dus gerust een afspraak met ons voor meer informatie. We hebben er een heel gamma van, zowel voor de jonge zwemmer als voor de ervaren beroepsmuzikant.

“Met zo’n groot gamma aan persoonlijke beschermingsmiddelen, vanwaar de passie voor gehoorbescherming?”, vragen klanten wel eens. Het antwoord is simpel: gehoorschade is het meest onderschatte gevaar in onze samenleving, zowel thuis, in onze vrije tijd, als op het werk.

Als preventieadviseur ben ik bekend met het inschatten van risico’s en het maken van analyses over mogelijke lichamelijke gevaren op het werk. Dus begon ik dit enkele jaren ook toe te passen buiten het werk: thuis, op uitstap met onze kinderen, tijdens het sporten, tijdens een concertje,.. en wat bleek? Dezelfde gevaren die op het werk om de hoek loeren, wachtend om een slachtoffer tijdelijk of definitief ‘buiten werking’ te stellen, zijn ook aanwezig buiten de werkvloer! En soms zijn de risico’s op schade er nog groter. Met dat verschil dat er buiten de werkomgeving zelden of nooit instructies en regels voorhanden zijn op vlak van preventie. Zo ook met lawaai.

Terwijl ik als kind vaak oorontstekingen opliep na het zwemmen, kwam het nooit bij mijn moeder op om oordoppen in mijn oren te steken. Idem toen ik als tiener ongestoord en onbeschermd naar gigantisch luide jeugdfuiven ging. Ik was jong en dacht niet aan het beschermen van mijn kostbare zintuigen, net zoals veel jongeren vandaag de dag. Wist u dat volgens een recent wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de universiteit van Antwerpen, reeds 25% van de Vlaamse twintigers al permanente gehoorschade heeft? En 10 minuten googelen leert ons dat het in de meeste andere westerse landen niet veel beter is. Niet alleen is de groep van slachtoffers zeer breed, ook de schade op deze jonge leeftijd is vaak al zeer groot! Tot 80% gehoorvermindering in 1 oor, last van chronische migraine-aanvallen of permanente tinnitus (= pieptoon) in 1 of beide oren. Wij horen het helaas maar al te vaak. Zie hier onze grootste motivatie om door te zetten met onze sensibilisatiecampagnes op evenementen – niet met ludieke acties en standjes, zoals onze collega’s van de overheid en de mutualiteiten – maar met het verschaffen van relevante productkennis en een waaier van gepaste producten voor ieders beurs en elke toepassing.

Wij geloven sterk dat het verschaffen van geschikte gehoorbescherming aan kinderen - en zelfs baby’s – er zeker gaat toe bijdragen, en waarschijnlijk zelfs de meest bepalende factor zal zijn, dat gehoorbescherming binnen enkele (tientallen) jaren even ingeburgerd zal zijn als het dragen van schoenen en andere kledij. Kleine kinderen worden immers groot en zetten de gezonde traditie verder. Vandaar deze oproep aan alle ouders: zorg dat u altijd geschikte gehoorbescherming voor uw kinderen bij de hand heeft, zodat ze dit na een tijdje als ‘vanzelfsprekend’ gaan ervaren. Ze zullen u op latere leeftijd eeuwig dankbaar zijn.

Als ouder van twee jonge kinderen probeer ik ook zelf het goede voorbeeld te geven. Hun hippe, coole ‘gehoorkappen voor kids’ mogen zelfs mee naar school, indien nodig. Bijvoorbeeld om beter geconcentreerd te blijven bij lawaai. En ze moeten absoluut mee naar een concert of een ander luid evenement! In alle eerlijkheid: wanneer ik thuis wel eens mijn stem durf te verheffen tijdens een discussie, komen de kinderen heel demonstratief hun gehoorkappen tonen! Ik verzeker u: een boodschap die haar doel bereikt.

En gelukkig zijn alle producten op vlak van gehoorbescherming zo fel verbetert op vlak van comfort, duurzaamheid, design en bescherming, zodat eigenlijk niemand meer een goed excuus heeft om ze niet te dragen. Zelfs de spraakverstaanbaarheid in een luide omgeving kan je ‘verbeteren’ met de juiste gehoorbescherming! De enige valabele verklaring bij wie ze niet draagt, is onwetendheid.

… en dat is nu net de reden waarom ik in deze business zit!

Luister naar je oren!

Guy Meuris

Zaakvoerder en oprichter van Safety@Vises bvba en E@rplugs&More

Even voorstellen:

Guy Meuris (°1978), zaakvoerder, is al sinds zijn tienerjaren sociaal en maatschappelijk geëngageerd en tracht zijn visie altijd zo onderhoudend mogelijk over te brengen naar anderen, vol met passie en enthousiasme. Die positieve levenshouding en effectieve manier van communiceren is begonnen als animator in het jeugdwerk en sindsdien nooit meer weggegaan. Integendeel. Net zoals zijn passie voor gehoorbescherming, blijven ze prominent zijn leven sturen. “Het leven is al zo kort en de wereld zo klein. Zoek steeds het plezante op en maak zoveel mogelijk vrienden, privé en professioneel”, is zijn levensmotto. Als jonge ondernemer plukt hij daar nu zeker de vruchten van. Hij heeft al sinds 1993 een relatie met zijn eerste jeugdliefde en is vader van twee dochters.